3 Handige tips als je gaat schilderen

Is het weer tijd om de woonkamer te schilderen? Of wil je de slaapkamer voorzien van een nieuwe kleur? Met de volgende verftips zorg je voor een eindresultaat waar je trots op kunt zijn.

1. Denk goed na over de kleur

Het kiezen van de juiste kleur is een moeilijke opgave. Oriënteer je daarom goed. Houdt goed rekening met het omgevingslicht in je huis. Handig is om een paar samples op je muur aan te brengen. Zo kun je zien welke kleur het beste past bij je interieur.

2. Kies de juiste verf

Als je de kleur hebt bepaald is het tijd om de verf aan te schaffen. Elke verf heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Verf voor buiten moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden terwijl verf voor binnen vooral onderhoudsvriendelijk moet zijn. Kijk ook naar de ondergrond. Wil je metaal, beton of hout schilderen? Voor elke ondergrond is een andere verf nodig.

3. Weet wat je doet

Het is belangrijk dat je vooraf goed weet wat je gaat doen. Anders kan het eindresultaat tegenvallen en is de kans aanwezig dat je opnieuw moet beginnen.

Houdt daarom de volgende zaken in gedachten als je gaat schilderen:

  • Plak alles goed af
  • Zorg dat je vooraf de juiste materialen in huis hebt
  • Maak het oppervlak stof- en vetvrij
  • Meng de verf vooraf goed met een roerstokje
  • Begin met de randen voordat je het grote oppervlak “inkleurt”
  • Verwijder de schilderstape nog voor de verf droog is

Goed materiaal is erg belangrijk en kan een hoop irritatie en kosten besparen. Zorg daarom dat je vooraf beschikt over goede kwaliteit schildergereedschap.

De verfgroothandel

De verfgroothandel.nl is de online verfhandel. In onze online verfgroothandel koop je tegen groothandelsprijzen verf, lakken, muurverven, handgereedschappen, machines, plamuren en kitten. Wij bieden kortingen tot wel 35% op onze kwaliteitsproducten. Wij leveren snel, in de meeste gevallen geldt: vandaag besteld is morgen in huis.

Bekijk onze producten.