4 zaken waar je rekening mee moet houden als je buiten gaat schilderen

Wordt de verf aan de buitenkant van het huis slecht? Dan is het weer tijd om de buitenkant van het huis te schilderen. Een klus die je goed zelf kunt uitvoeren als je rekening houdt met de volgende zaken:

Buiten temperatuur

In de regen gaat natuurlijk niemand buiten schilderen. Maar ook met 30 graden is het niet verstandig om buiten te gaan schilderen. Bij te hoge temperaturen kunnen namelijk blaasjes ontstaan. Over het algemeen is een temperatuur tussen de 10 en 25 graden het beste om te schilderen. Houdt ook rekening met de luchtvochtigheid. Want een vochtige lucht betekent vochtig hout en daar hecht de verf niet goed op.

Ontvetten

Belangrijk is om zowel voor als na het schuren de ondergrond goed te ontvetten. De oude verflaag zit onder het roet, deze vetlaag moet goed worden schoongemaakt met een verfreiniger. Doe je dit niet dan schuur je de vettigheid in het hout en wordt het nog lastiger om de ondergrond vetvrij te krijgen.

Houtrot

Voordat je begint met schilderen is het belangrijk om het hout na te lopen op houtrot. Eventueel besmette stukken hout moet je verwijderen. Hout dat is aangetast door houtrot zal namelijk verder gaan rotten. De uiteinden van het gezonde hout kun je daarna het beste behandelen met houtrot-stop.

Kwaliteit verf

Het kiezen van de juiste kwaliteit verf is erg belangrijk. In ons land krijgt de verf namelijk te maken met zware weersomstandigheden, van 30 graden in de zomer tot -10 graden in de winter. Goede kwaliteit verf zorgt ervoor dat je veel langer plezier hebt van het resultaat.

De verfgroothandel

De verfgroothandel.nl is de online verfhandel. In onze online verfgroothandel koop je tegen groothandelsprijzen verf, lakken, muurverven, handgereedschappen, machines, plamuren en kitten. Wij bieden kortingen tot wel 35% op onze kwaliteitsproducten. Wij leveren snel, in de meeste gevallen geldt: vandaag besteld is morgen in huis.

Bekijk onze producten.